Колико су важни хасхтагови на ТикТок-у

Kreirano 12 mart, 2024
тикток хасхтагс

ТикТок је олујом заузео свет друштвених медија, очаравајући милионе корисника својим кратким видео записима и креативним садржајем. Уз његову растућу популарност, неопходно је да корисници разумеју улогу коју хасхтагови играју на ТикТок-у. Хаштагови су витална компонента ТикТок алгоритма, помажући корисницима да открију релевантан садржај и да се ангажују са њим. У овом чланку ћу разговарати о значају хасхтагова на ТикТок-у и како они могу повећати вашу видљивост и досег на платформи.

Улога хасхтагова на ТикТок-у

Хаштагови служе као начин за категоризацију и организовање садржаја на ТикТок-у. Када у наслов или коментаре свог видеа укључите хештег, други корисници га могу претраживати и открити. На пример, ако објавите плесни видео и укључите хештег #данце, свако ко тражи тај хештег ће моћи да пронађе ваш видео. Хаштагови такође омогућавају корисницима да прате одређене теме и трендове, осигуравајући да никада не пропусте најновије вирусне изазове или трендове.

Поред тога, хасхтагови играју кључну улогу у ТикТок алгоритму. Када користите релевантне хасхтагове, то повећава шансе да се ваш видео појави на страници „За вас“, где ТикТок приказује садржај корисницима на основу њихових преференција и интересовања. Стога, стратешко коришћење хасхтагова може значајно повећати ваше шансе да досегнете ширу публику и стекнете више пратилаца.

Предности коришћења хасхтагова на ТикТок-у

Коришћење хасхтагова на ТикТок-у нуди бројне предности како за креаторе садржаја, тако и за предузећа. Прво, хештегови обезбеђују средство за повећање видљивости вашег видеа. Коришћењем популарних хасхтагова, ваш садржај има веће шансе да га открију корисници који активно претражују те теме или трендове. Ова повећана видљивост може довести до више лајкова, коментара и дељења, што на крају повећава ваш ангажман и број пратилаца.

Штавише, хасхтагови вам помажу да се придружите разговорима и заједницама на ТикТок-у. Када користите хештегове специфичне за нишу, можете се повезати са појединцима који имају исто мишљење који деле слична интересовања. Ово може довести до сарадње, партнерства, па чак и могућности умрежавања. Користећи хештегове, можете да приступите одређеним заједницама и изградите базу верних обожавалаца за свој садржај.

На крају, хасхтагови на ТикТок-у вам омогућавају да останете релевантни и у току са најновијим трендовима. Пратећи трендовске хасхтагове, можете идентификовати популарне изазове, плесове или мемове који тренутно круже на платформи. Укључивање ових трендова у своје видео снимке може повећати ваше шансе да постанете вирални и досегнете ширу публику.

Како пронаћи популарне хасхтагове на ТикТок-у

Проналажење трендовских хасхтагова на ТикТок-у је од суштинског значаја да останете релевантни и максимизирате свој досег. Ево неколико ефикасних стратегија за откривање популарних хасхтагова на платформи:

 1. Истражите страницу за откривање: ТикТок-ова страница за откривање је ризница трендовског садржаја и хасхтагова. Редовним прегледавањем овог одељка можете идентификовати хасхтагове који постају све популарнији и користити их у својим видео снимцима.
 2. Пратите инфлуенцере и креаторе: Инфлуенцери и креатори садржаја често предњаче када су у питању популарни трендови и хасхтагови. Пратећи их и обраћајући пажњу на хасхтагове које користе, можете остати испред криве.
 3. Користите ТикТок-ову функцију претраживања: ТикТок-ова трака за претрагу вам омогућава да истражите хасхтагове везане за одређене теме. Једноставно унесите кључну реч или фразу и ТикТок ће приказати релевантне хасхтагове које можете да уградите у своје видео записе.
 4. Истраживање на другим платформама: Док је ТикТок платформа за популарне хасхтагове, друге платформе друштвених медија такође могу пружити вредне увиде. Погледајте хасхтагове који су популарни на Инстаграму,
 5. Твиттер или ИоуТубе, јер они такође могу бити у тренду на ТикТок-у.

Запамтите, кључно је користити хасхтагове који су релевантни за ваш садржај и усклађени са вашом нишом. Коришћење насумичних или неповезаних хештегова може довести до одвајања и чак може довести до тога да ваш садржај буде означен као непожељан.

Стратегије за ефикасно коришћење хасхтагова на ТикТок-у

Ефикасно коришћење хасхтагова на ТикТок-у може значајно утицати на видљивост и ангажовање вашег садржаја. Ево неколико стратегија које треба размотрити:

 1. Будите конкретни: Коришћење одређених хештегова који су релевантни за ваш садржај може вам помоћи да циљате жељену публику. На пример, уместо да користите #беаути, покушајте да користите #нега коже или #макеуптуториал да бисте привукли кориснике који су посебно заинтересовани за те теме.
 2. Комбинујте популарне и нишне хештегове: Коришћење комбинације популарних и нишних хештагова може вам помоћи да успоставите равнотежу између досезања шире публике и повезивања са ангажованијом заједницом. Популарни хештегови повећавају ваше шансе да будете откривени, док нишни хештегови вам помажу да се повежете са циљаном публиком.
 3. Креирајте брендиране хештегове: Ако сте компанија или креатор садржаја, размислите о креирању сопствених брендираних хештегова. Брендирани хештегови могу вам помоћи да изградите свест о бренду, подстакнете садржај који генерише корисник и подстакне осећај заједнице око вашег бренда.
 4. Бавите се изазовима са хасхтаговима: ТикТок је познат по својим вирусним изазовима. Учешће у изазовима са хасхтаговима не само да повећава ваше шансе да постанете вирални, већ вам такође помаже да се повежете са већом ТикТок заједницом. Бавите се популарним изазовима користећи одговарајуће хасхтагове и стављајући свој јединствени обрт на тренд.

Колико хасхтагова треба да користите на ТикТок-у?

Број хасхтагова које треба да користите на ТикТок-у зависи од вашег садржаја и циљева. Иако ТикТок дозвољава до 100 знакова у наслову, генерално се препоручује да користите око 3-5 хасхтагова по видеу. Коришћење превише хасхтагова може учинити да ваш натпис изгледа претрпан и непожељан. Уместо тога, фокусирајте се на коришћење релевантних и циљаних хасхтагова који тачно описују ваш садржај.

Истраживања показују да видео снимци са 3-5 хасхтагова имају бољи учинак у погледу ангажовања и досега. Међутим, неопходно је експериментисати и пронаћи оно што најбоље функционише за вашу специфичну нишу и публику. Пратите учинак свог видеа тако што ћете анализирати аналитику коју пружа ТикТок да бисте утврдили који хасхтагови изазивају највећи ангажман.

тикток хештегови 2

Вирусни хештегови на ТикТок-у и њихов утицај

Вирусни хештегови на ТикТок-у могу катапултирати ваш садржај у центар пажње, излажући га огромној публици. Коришћење ових трендовских хасхтагова може значајно утицати на вашу видљивост и ангажовање. Међутим, важно је напоменути да јахање таласа вирусних хасхтагова захтева брзо размишљање и да будете у току са најновијим трендовима. Укључивање вирусног хасхтага у свој садржај може повећати ваше шансе да се појавите на страници „За вас“ и да сами постанете вирални.

Када користите вирусне хасхтагове, кључно је да свој јединствени обрт ставите на тренд како бисте се издвојили из гомиле. Додавање сопствене креативности и личности тренду ће вам помоћи да привучете пажњу корисника и повећате своје шансе да стекнете пратиоце и ангажовање.

Користећи трендовске хасхтагове на ТикТок-у данас

Да бисте максимално искористили трендовске хасхтагове на ТикТок-у, размотрите следеће савете:

 1. Делујте брзо: Трендови на ТикТок-у брзо долазе и одлазе. Да бисте искористили популаран хасхтаг, морате да делујете брзо и што пре креирате садржај који је у складу са трендом.
 2. Останите аутентични: Иако је неопходно скочити на трендовске хасхтагове, подједнако је важно да останете верни свом бренду и аутентичности. Креирајте садржај који одговара вашој циљној публици, а истовремено укључите трендовски хасхтаг неприметно.
 3. Додајте вредност: Немојте само да користите популарне хештегове ради тога. Обезбедите вредност својој публици путем забавног, информативног или инспиративног садржаја. Додавањем вредности повећавате шансе да корисници ступе у контакт са вашим садржајем и прате ваш налог.
 4. Пратите трендове и ангажујте се: Будите активни на ТикТок-у и пратите најновије трендове. Ангажујте се са другим креаторима користећи исти хасхтаг тако што ћете лајковати, коментарисати и сарађивати. Ово ће вам помоћи да изградите везе и повећате своју видљивост у ТикТок заједници.

Закључак: Важност хасхтагова на ТикТок-у

У закључку, хасхтагови играју кључну улогу у проширењу вашег досега и видљивости на ТикТок-у. Коришћењем релевантних и циљаних хештегова, можете повећати своје шансе да се појавите на страници „За вас“, досегнете ширу публику и стекнете више пратилаца. Хаштагови вам помажу да категоризујете свој садржај, придружите се разговорима и заједницама и да будете у току са најновијим трендовима.

Да бисте максимално искористили хасхтагове на ТикТок-у, не заборавите да будете стратешки, аутентични и креативни. Користите мешавину популарних и нишних хасхтагова, бавите се изазовима у тренду и пратите платформу за најновије трендове. Искористивши моћ хасхтагова, можете откључати пуни потенцијал ТикТок-а и постићи своје циљеве садржаја.

Да бисте користили хасхтагове на ТикТок-у, једноставно их укључите у наслов свог видеа пре него што га објавите. Такође можете да додате хасхтагове у коментаре на своје или видео снимке других да бисте повећали видљивост. Кликом на хасхтаг одвешћете вас на страницу на којој се налазе сви видео снимци означени тим одређеним хештегом

У тренду хештегови на ТикТок-у су популарне ознаке које ТикТок заједница нашироко користи и са којима активно ради. Ови хасхтагови често одражавају тренутне изазове, мемове или теме које привлаче пажњу на платформи. Коришћење популарних хасхтагова може помоћи да се повећа видљивост вашег садржаја

ТикТок омогућава корисницима да укључе до 100 знакова у наслов, тако да можете користити онолико хасхтагова колико желите у оквиру овог ограничења. Међутим, генерално се препоручује да користите мешавину популарних, нишних и брендираних хештегова релевантних за ваш садржај. Експериментисање са различитим бројем хештегова и анализа њиховог утицаја на учинак вашег видеа може помоћи да се одреди оптимална количина за ваш садржај