Како масовно опозвати праћење на Инстаграму

Kreirano 2 mart, 2024
масовно престаните пратити инстаграм

У дигиталној ери, платформе друштвених медија попут Инстаграма постале су саставни део личног брендирања, умрежавања и откривања садржаја. Као неко ко је провео знатну количину времена негујући присуство на мрежи, научио сам колико је важно контролисати своје феедове на друштвеним мрежама, посебно на Инстаграму. У овом посту на блогу, водићу вас кроз нијансе поједностављења ваших пратилаца на Инстаграму тако што ћу вас научити како да масовно престанете да пратите на Инстаграму.

Зашто је важно поједноставити своје пратиоце на Инстаграму

Како сам повећао свој Инстаграм налог, схватио сам да моја листа пратилаца није само број. То је курирана заједница која се одражава на мој лични бренд. Поседовање поједностављене листе пратилаца обезбеђује да се бавим садржајем који је релевантан за моја интересовања и вредности. Штавише, листа пратилаца без нереда помаже у смањењу буке – ирелевантних постова који често могу да претрпе нечији феед и одврате од истинских веза и садржаја.

У почетку нисам обраћао много пажње на то кога пратим. Временом сам, међутим, приметио да је мој фид пун постова које нисам сматрао занимљивим или релевантним. То је довело до смањења квалитета мог искуства на друштвеним мрежама. Тада сам схватио колико је важно да унапредим своје пратиоце – да побољшам квалитет свог фида и да осигурам да сам повезан само са појединцима и брендовима који су додали вредност мом искуству на друштвеним мрежама.

Рационализација није само побољшање садржаја на вашем фиду. Такође се ради о одржавању повољног односа пратилаца и пратилаца, што се често сматра метриком сујете, али може бити важно за оне који желе да изграде снажно присуство на мрежи. Висок однос може да прикаже осећај ауторитета или утицаја. Дакле, чин престанка праћења постаје стратешки потез у побољшању нечијег положаја на друштвеним медијима.

Разумевање Инстаграмових правила за праћење и престанак праћења

Пре него што уђете у то како да масовно престанете да пратите на Инстаграму, кључно је разумети правила која Инстаграм има за праћење и престанак праћења налога. Инстаграм намеће ограничења да спречи нежељено понашање, а ова ограничења је важно знати да бисте избегли потенцијалне казне или чак привремену забрану.

Инстаграмов алгоритам је дизајниран да открије неуобичајене активности, као што је праћење или престанак праћења великог броја налога у кратком периоду. Верује се да Инстаграм омогућава кориснику да прати или престане да прати одређени број налога по сату или по дану, иако тачни бројеви нису званично објављени. Прекорачење ових ограничења може означити ваш налог као нежељену пошту, што доводи до блокада радњи које вас спречавају да пратите или опозовете праћење корисника током одређеног периода.

По мом искуству, открио сам да је најбоље играти на сигурно и распоредити процес престанка праћења на неколико дана или чак недеља, у зависности од броја налога које намеравате да престанете да пратите. Ово помаже да останете испод радара Инстаграма и одржавате добру репутацију вашег налога. Имајте на уму да ова правила нису на снази само да би фрустрирали кориснике, већ да би заједница била аутентична и смањила утицај ботова и спамера.

Како масовно прекинути праћење на Инстаграму

Дакле, како масовно одустати од праћења на Инстаграму? Сама платформа не пружа директну функцију за масовно престанак праћења налога. То значи да ако желите да престанете да пратите значајан број налога, то ћете морати да урадите ручно или да тражите помоћ од алата треће стране, о чему ћу касније у овом посту говорити.

Ручни процес укључује одлазак на ваш профил, додиривање листе „Праћење“, а затим ручно бирање сваког налога који желите да престанете да пратите. Иако је овај метод једноставан, може одузети много времена, посебно ако пратите хиљаде налога.

Упркос недостатку уграђене функције за масовно престанак праћења, креативни корисници су смислили различите стратегије како би процес учинили ефикаснијим. Неки од њих укључују категоризацију налога које пратите према ниши или интересовањима и систематски престанак праћења група налога који више нису у складу са вашим тренутним интересовањима. Овај приступ по комадима може учинити задатак мање застрашујућим, а истовремено вас држи у границама Инстаграмових активности.

Водич корак по корак за престанак праћења на Инстаграму

Ако сте одлучили да је ручно престанак праћења пут којим сте вољни да идете, ево водича корак по корак за престанак праћења на Инстаграму за који сам сматрао да је ефикасан:

  1. Приступите својој листи за праћење: Отворите свој Инстаграм профил, додирните „Прати“ и видећете листу налога које пратите.
  2. Процените сваки налог: Почните од врха или дна листе и додирните сваки налог да бисте проценили да ли и даље желите да их пратите.
  3. Прекини праћење: Ако одлучите да налог више не одговара вашем фиду, једноставно додирните дугме „Прати“ поред његовог имена, које ће се променити у „Прати“ када престанете да пратите.

Поновите ове кораке за сваки налог који желите да престанете да пратите. Не заборавите да правите паузе да не бисте активирали Инстаграм филтере за нежељену пошту. Предлажем да прекинете праћење неколико налога, а затим направите кратку паузу пре него што наставите. То је спор процес, али је најсигурнији начин да прекинете праћење без коришћења алата треће стране.

Најбоље праксе за масовно престанак праћења на Инстаграму


Када будете спремни да очистите свој Инстаграм налог, постоје најбоље праксе које треба размотрити за масовно престанак праћења. Ове праксе осигуравају да задржите позитивну слику и избегнете било какве потенцијалне последице од Инстаграма.

Прво, будите селективни у погледу тога кога не пратите. Размислите да ли је садржај и даље релевантан за вас и да ли веза додаје неку вредност. Боље је да опозовете праћење налога који су неактивни, који више не објављују садржај који вас занима или се једноставно не бави вашим садржајем.

Друго, будите постепени у свом приступу. Као што је раније поменуто, пребрзо престанак праћења превише налога може изазвати црвене заставице на вашем налогу. Распоредите процес престанка праћења на дане или недеље.

На крају, поново процените своје следеће навике. Да бисте спречили потребу за будућим масовним престанком праћења, пре свега будите проницљивији у погледу тога кога пратите. Пратите налоге који су у складу са вашим интересовањима или додајте вашем Инстаграм искуству на смислен начин.

масовно престаните пратити инстаграм

Алати и апликације за масовно престанак праћења на Инстаграму

За оне који траже ефикаснији начин да престану да прате налоге на Инстаграму, постоји неколико алата и апликација независних произвођача дизајнираних да помогну у масовном престанку праћења. Ови алати могу да уштеде време и аутоматизују део процеса, али носе ризике.

Неки популарни алати укључују апликације као што су „Пратиоци и непраћеници“ и „Престани праћење корисника“. Ове апликације вам обично омогућавају да видите кога пратите, ко вас не прати и пружају начин да престанете да пратите више налога одједном.

Међутим, морам да вас упозорим да коришћење таквих алата може бити ризично. Услови коришћења услуге Инстаграм забрањују коришћење апликација трећих страна за аутоматизацију радњи на вашем налогу. Ако се открије, то може довести до тога да ваш налог буде привремено или трајно забрањен. Ако одлучите да користите ове алате, урадите то на сопствени ризик и уверите се да не кршите Инстаграм политике.

Алтернативе масовном престанку праћења на Инстаграму

Ако вам се идеја о масовном престанку праћења налога не свиђа или сте забринути због потенцијалне реакције Инстаграма, постоје алтернативе које треба размотрити.

Једна таква алтернатива је коришћење Инстаграм-ове функције „Искључи звук“. Ово вам омогућава да сакријете постове или приче са одређених налога без престанка праћења. Искључивањем звука налога са којих не желите да видите садржај, можете ефикасно да поједноставите свој фид без смањења броја пратилаца.

Друга стратегија је да направите листу "Блиских пријатеља" за своје приче. На овај начин можете да делите више личног или циљаног садржаја са одабраном групом пратилаца, обезбеђујући да они који су највише ангажовани на вашем налогу виде ваша најважнија ажурирања.

Ове алтернативе могу помоћи у одржавању чистијег, релевантнијег фида без прибегавања престанку праћења великог броја налога.

Како престати пратити све на Инстаграму

У неким случајевима, можда ћете одлучити да почнете изнова и престанете пратити све на свом Инстаграм налогу. Ово је екстремна мера и треба је пажљиво размотрити, јер ће значајно променити ваше присуство на друштвеним мрежама.

Да бисте опозвали праћење свих на Инстаграму, следили бисте исте кораке као у приручнику за престанак праћења, али бисте га применили на сваки појединачни налог који пратите. Ово је досадан процес и мора се радити са опрезом како би се избегла ограничења Инстаграма за непраћење.

Ако престајете да пратите све, препоручујем да својим пратиоцима објасните своју одлуку у посту или причи. Транспарентност може помоћи у ублажавању свих неспоразума и одржавању ваших односа на платформи.

Престаните да пратите етикету на Инстаграму

Престанак праћења на Инстаграму понекад се може схватити као негативна радња, посебно ако се ради у великом броју. Да бисте одржали добар бонтон, размотрите неколико кључних тачака.

Прво, водите рачуна о томе како се ваше престанак праћења може схватити. Ако престајете да пратите некога са ким имате личну везу, можда би било вредно да му пошаљете поруку у којој објашњавате своју одлуку да одржите везу нетакнутом.

Друго, избегавајте учешће у шемама „прати за праћење“. Ово може довести до надуваног броја пратилаца са мало ангажовања и на крају ће захтевати да касније престанете да пратите велики број налога.

На крају, фокусирајте се на изградњу правих веза, а не само на бројеве. Ангажујте се са пратиоцима који комуницирају са вашим садржајем и узвраћајте им тако што ћете показати интересовање за њихове објаве. Ово гради значајнију заједницу на Инстаграму.

Закључак

Рационализација ваших пратилаца на Инстаграму може увелико побољшати ваше искуство на друштвеним мрежама. Без обзира да ли одлучите да ручно опозовете праћење налога, користите алатке трећих страна или користите алтернативе као што је искључење звука, неопходно је да то урадите промишљено и у складу са смерницама које је поставио Инстаграм. Не заборавите да прекинете праћење са бонтоном и размотрите утицај на ваше онлајн односе и лични бренд. Ако будете стратешки и поштујући, можете одржати живописно и привлачно присуство на Инстаграму које заиста одражава ко сте и до чега вам је стало.

Кретање кроз пејзаж друштвених медија може бити сложено, али са правим приступом, можете савладати уметност одржавања чистог, привлачног и аутентичног Инстаграма.

Да бисте масовно прекинули праћење на Инстаграму, можете користити апликације трећих страна или проширења претраживача посебно дизајнирана за ову сврху. Ови алати вам обично омогућавају да престанете да пратите више налога одједном, штедећи вам време и труд. Међутим, неопходно је да ове алате користите опрезно и да се уверите да су у складу са Инстаграмовим условима коришћења услуге како бисте избегли потенцијалне ризике за ваш налог.

Да, постоје потенцијални ризици повезани са масовним престанком праћења на Инстаграму. Коришћење апликација или проширења претраживача трећих страна за масовно престанак праћења може да прекрши услове коришћења услуге Инстаграм, што може довести до тога да ваш налог буде привремено или трајно суспендован. Поред тога, изненадне и значајне промене у вашој следећој активности могу покренути Инстаграм алгоритме и подићи заставице, потенцијално утицати на видљивост или ангажовање вашег налога.

Иако сам Инстаграм не пружа уграђену функцију за масовно престанак праћења, можете ручно прекинути праћење више налога тако што ћете посетити сваки профил појединачно. Међутим, овај процес може бити дуготрајан, посебно ако пратите велики број налога. Алтернативно, можете повремено да прегледате своју следећу листу и селективно опозовете праћење налога да бисте ефикасније управљали својом следећом листом.