Како да се верификујете на Инстаграму: Откључајте плаву квачицу

Kreirano 10 mart, 2024
верификован инстаграм

Као страствени корисник Инстаграма, сигуран сам да сте наишли на налоге са оним жељеним плавим квачицом поред њиховог корисничког имена. Тај плави квачица је симбол престижа и аутентичности, што указује да је налог верификован од стране Инстаграма. Али шта тачно значи бити верификован на Инстаграму и зашто је то важно?

Шта је плави квачица и зашто је важан?

Плава квачица на Инстаграму означава да је налог аутентичан и да припада јавној личности, славној личности или глобалном бренду. Делује као знак кредибилитета и помаже корисницима да идентификују легитимне налоге у мору имитатора и лажних профила. Верификовање на Инстаграму не само да додаје кредибилитет вашем налогу, већ и отвара свет могућности, као што су повећана видљивост, партнерство са брендом и приступ ексклузивним функцијама.

Предности верификације на Инстаграму

Дакле, које су предности добијања плаве квачице на Инстаграму? Па, да вам кажем, они су бројни. Прво, верификација на Инстаграму ће вашем налогу дати осећај легитимности. То показује вашим следбеницима и потенцијалним следбеницима да сте ви оно за шта тврдите да јесте. Ово може бити посебно важно за јавне личности, утицајне личности и компаније које желе да успоставе поверење и кредибилитет код своје публике.

Друго, верификација на Инстаграму може значајно повећати вашу видљивост. Верификовани налози се чешће појављују у резултатима претраге и истражују странице, што корисницима олакшава да открију вас и ваш садржај. Ова повећана видљивост може довести до пораста пратилаца, ангажовања и на крају, могућности за сарадњу, спонзорства и партнерства са брендом.

Како повећати своје шансе да будете верификовани на Инстаграму

Сада када разумемо важност и предности верификације на Инстаграму, хајде да заронимо у стратегије које могу повећати ваше шансе да добијете тај неухватљиви плави тик. Прво и најважније, кључно је изградити јаке и ангажоване пратиоце на Инстаграму. Иако за верификацију није потребан одређени број пратилаца, велика и активна публика може показати ваш утицај и релевантност у вашој ниши.

Поред тога, фокусирајте се на креирање висококвалитетног, оригиналног садржаја који одговара вашој циљној публици. Доследност је кључна, па успоставите распоред објављивања и држите га се. Ангажујте се са својим пратиоцима тако што ћете одговарати на коментаре, лајковати и коментарисати њихове постове и учествовати у релевантним разговорима унутар ваше заједнице. Што је ваша публика ангажованија, већа је вероватноћа да ће вас Инстаграм узети у обзир за верификацију.

Колико пратилаца вам је потребно да бисте се верификовали на Инстаграму?

Једно од најчешћих питања која се постављају када је у питању верификација на Инстаграму је: „Колико пратилаца ми треба да бих се верификовао?“ Нажалост, не постоји магични број. Инстаграм нема посебан захтев за број пратилаца за верификацију. Уместо тога, фокусирају се на аутентичност, јединственост и утицај налога. Важно је запамтити да се верификација не заснива само на броју пратилаца, већ на утицају и досегу вашег налога.

Иако велики број пратилаца свакако може помоћи, то није једина одредница за верификацију. Инстаграм разматра различите факторе, као што су спомињања у штампи, медијска покривеност и укупна репутација налога. Дакле, уместо да будете опседнути бројем пратилаца, фокусирајте се на изградњу праве и ангажоване заједнице око свог налога.

верификован инстаграм 2

Кораци за бесплатно верификацију на Инстаграму

Сада када смо покрили важност верификације и факторе који на њу утичу, хајде да истражимо кораке које можете предузети да бисте се бесплатно верификовали на Инстаграму. Процес верификације на Инстаграму је једноставан, али захтева пажљиву пажњу на детаље. Ево водича корак по корак који ће вам помоћи да се крећете кроз процес:

  1. Корак 1: Уверите се да ваш налог испуњава услове - Пре него што започнете процес верификације, уверите се да ваш налог испуњава Инстаграм критеријуме подобности. Ваш налог мора бити аутентичан, јединствен, потпун и јаван.
  2. Корак 2: Припремите свој налог - Ажурирајте свој профил јасном сликом профила, привлачном биографијом и везом до ваше веб странице или другог релевантног присуства на мрежи. Уверите се да је ваш налог активан и да се редовно ажурира садржајем високог квалитета.
  3. Корак 3: Прикупите пратећу документацију - Инстаграм може захтевати да доставите званичне документе да бисте доказали свој идентитет и аутентичност. Ово може укључивати идентификацију коју је издала влада, статуте за предузећа или спомињање јавних личности у штампи.
  4. Корак 4: Пошаљите захтев за верификацију - Идите на подешавања Инстаграма, идите на картицу „Налог“ и изаберите „Захтевај верификацију“. Попуните потребне информације, приложите пратећу документацију и поднесите свој захтев.
  5. Корак 5: Сачекајте одговор – Након што пошаљете захтев за верификацију, све што можете да урадите је да сачекате. Инстаграм ће прегледати ваш захтев и обавестити вас о својој одлуци путем обавештења у подешавањима вашег налога. Овај процес може трајати од неколико дана до неколико недеља.

Колико кошта да се верификујете на Инстаграму?

Једна од најчешћих заблуда око верификације на Инстаграму је уверење да је за то потребно плаћање. Дозволите ми да разјасним ово једном за свагда - Инстаграм не наплаћује никакве накнаде за верификацију. Процес верификације је потпуно бесплатан. Ако наиђете на било коју услугу или појединце који тврде да нуде верификацију у замену за новац, вероватно су преваранти. Инстаграмов процес верификације се заснива искључиво на аутентичности и утицају налога, а не на финансијским трансакцијама.

Уобичајене грешке које треба избегавати приликом подношења захтева за верификацију

Иако процес верификације на Инстаграму може изгледати једноставно, постоји неколико уобичајених грешака које могу ометати ваше шансе да будете верификовани. Ево неколико замки које треба избегавати:

  • Непотпуне или нетачне информације – Обавезно наведите тачне и ажурне информације приликом подношења захтева за верификацију. Још једном проверите своје пропратне документе и уверите се да су валидни и релевантни.
  • Куповина пратилаца или ангажовање - Инстаграм може лако да открије лажне пратиоце и ангажовање. Избегавајте куповину пратилаца, лајкова или коментара, јер то може наштетити вашем кредибилитету и смањити ваше шансе да будете верификовани.
  • Лажно представљање других – Не покушавајте да се лажно представљате као јавна личност или познати бренд. Инстаграм верификује налоге да спречи лажно представљање, а не да га омогући. Будите аутентични и искрени у свом приступу.
  • Бити неактиван или недоследан – Редовно ажурирајте свој налог свежим и занимљивим садржајем. Неактивност или недоследност може оставити утисак напуштеног или неважног налога.

Алтернативе верификацији на Инстаграму

Ако сте испробали све стратегије и још увек нисте успели да се верификујете на Инстаграму, не губите наду. Иако плава квачица може бити крајњи циљ, постоје алтернативни начини да се успостави кредибилитет и аутентичност на платформи. Размислите о фокусирању на изградњу снажног личног бренда, сарадњи са другим верификованим налозима, коришћењу утицајног маркетинга или тражењу медијске покривености како бисте побољшали своју репутацију и видљивост.

Закључак

У закључку, верификација на Инстаграму и откључавање жељене плаве квачице захтева комбинацију аутентичности, утицаја и стратешких напора. Иако не постоји гарантована формула за верификацију, праћење корака наведених у овом чланку може повећати ваше шансе за успех. Запамтите, верификација се не односи само на број пратилаца, већ на утицај и досег вашег налога. Усредсредите се на изградњу праве и ангажоване заједнице, креирајте садржај високог квалитета и останите доследни. И што је најважније, не заборавите да верификација није једино мерило успеха на Инстаграму. Изградња снажног личног бренда и успостављање смислених веза са вашом публиком може бити једнако корисно.

Да бисте затражили верификовану значку на Инстаграму, идите на свој профил, додирните икону менија, изаберите „Подешавања“, затим додирните „Налог“ и на крају изаберите „Захтевај верификацију“. Мораћете да наведете корисничко име за налог, пуно име и копију личног документа са сликом који је издао државни орган да бисте довршили захтев за верификацију

Инстаграм обично верификује налоге који представљају добро познату, веома тражену особу, бренд или ентитет. Налози такође морају да се придржавају Инстаграмових услова коришћења услуге и смерница заједнице, да буду аутентични, истакнути и да имају комплетан профил. Имати значајан број пратилаца није услов за верификацију

Након подношења захтева за верификацију, Инстаграм ће прегледати налог како би утврдио да ли испуњава критеријуме за верификацију платформе. Процес прегледа може да потраје неколико недеља, а Инстаграм ће обавестити власника налога о статусу верификације путем директне поруке