Најбољи АИ алати за друштвене медије: Преглед

Kreirano 9 mart, 2024
имате друштвене мреже

У данашњем дигиталном добу, друштвени медији су постали саставни део наших живота. Од повезивања са пријатељима и породицом до промоције предузећа и брендова, платформе друштвених медија су револуционисале начин на који комуницирамо и пласирамо се на тржиште. Са све већом количином садржаја који се дели на овим платформама, за предузећа може бити изазов да се истакну и ефикасно се укључе са својом публиком. Овде на сцену ступају АИ алати за друштвене медије. АИ, или вештачка интелигенција, направила је значајан напредак последњих година, а њен утицај на маркетинг друштвених медија не може се занемарити. АИ алати за друштвене медије нуде широк спектар предности, од аутоматизације задатака који се понављају до анализе података и креирања персонализованог искуства за кориснике. Коришћењем вештачке интелигенције, предузећа могу да уштеде време, побољшају ефикасност и стекну дубљи увид у своју стратегију друштвених медија.

Предности коришћења вештачке интелигенције у маркетингу друштвених медија

Употреба вештачке интелигенције у маркетингу друштвених медија нуди неколико предности. Прво, АИ алати могу помоћи предузећима да аутоматизују дуготрајне задатке, као што су заказивање објава, праћење ангажовања и одговарање на коментаре. Ово омогућава менаџерима друштвених медија да се фокусирају на више стратешких активности, као што су креирање садржаја и планирање кампања.

Друго, аналитичке алатке које покреће вештачка интелигенција пружају предузећима вредне увиде и податке о преференцијама, понашању и обрасцима ангажовања њихове публике. Ове информације се могу користити за оптимизацију циљања садржаја и огласа, осигуравајући да предузећа дођу до праве публике са правом поруком у право време.

Штавише, АИ алати омогућавају предузећима да персонализују свој садржај и интеракције на друштвеним медијима. Анализом корисничких података, АИ алгоритми могу креирати персонализоване препоруке, сугестије и одговоре, побољшавајући укупно корисничко искуство и повећавајући ангажовање.

АИ генератори постова на друштвеним медијима: Како раде

Један од најпопуларнијих АИ алата за друштвене медије је АИ генератор постова на друштвеним медијима. Ови алати користе алгоритме за обраду природног језика за аутоматско генерисање занимљивих и релевантних постова на друштвеним медијима. Анализирајући бренд корисника, циљну публику и жељену поруку, АИ алгоритми могу да генеришу висококвалитетан садржај који има одјек код публике.

АИ генератори постова на друштвеним медијима раде тако што скенирају различите изворе, као што су новински чланци, постови на блоговима и теме у тренду, како би прикупили информације и генерисали јединствене и привлачне постове на друштвеним медијима. Ови алати такође могу анализирати податке о ангажовању корисника како би додатно оптимизовали генерисани садржај.

Предност коришћења АИ генератора постова на друштвеним медијима је могућност уштеде времена и труда у креирању садржаја. Предузећа могу брзо да генеришу велику количину постова, обезбеђујући доследно и активно присуство на друштвеним медијима. Међутим, важно је напоменути да иако алати АИ могу помоћи у креирању садржаја, људски надзор и уређивање су и даље кључни да би се осигурало да су генерисани постови усклађени са гласом и вредностима бренда.

Најбољи АИ алати за управљање друштвеним медијима

Постоји неколико АИ алата доступних за управљање друштвеним медијима, од којих сваки нуди јединствене карактеристике и могућности. Ево неких од најбољих АИ алата који могу помоћи предузећима да поједноставе своје напоре на друштвеним медијима:

 • Хоотсуите: Хоотсуите је широко коришћена платформа за управљање друштвеним медијима која укључује вештачку интелигенцију за аутоматизацију различитих задатака. Нуди функције као што су заказивање постова, курирање садржаја и слушање друштвених медија. Хоотсуите-ова аналитика заснована на вештачкој интелигенцији пружа увид у демографију публике, метрику ангажовања и перформансе садржаја.
 • Буффер: Буффер је још један популаран алат за управљање друштвеним медијима који користи вештачку интелигенцију за оптимизацију распореда објављивања и анализу ангажовања публике. Пружа интерфејс прилагођен кориснику, омогућавајући предузећима да управљају вишеструким налозима друштвених медија и прате метрику учинка.
 • Спроут Социал: Спроут Социал је свеобухватна платформа за управљање друштвеним медијима која комбинује аналитику засновану на вештачкој интелигенцији са функцијама као што су заказивање садржаја, слушање друштвених медија и управљање односима са клијентима. Његови АИ алгоритми анализирају разговоре на друштвеним мрежама како би идентификовали трендове, расположење и преференције купаца.

Ово је само неколико примера многих АИ алата доступних за управљање друштвеним медијима. За предузећа је од суштинског значаја да процене своје специфичне потребе и одаберу алат који најбоље одговара њиховим циљевима и буџету.

Алати за АИ аналитику за друштвене медије

Алати за анализу вештачке интелигенције су од суштинског значаја за предузећа која желе да стекну вредне увиде из својих података друштвених медија. Ови алати користе АИ алгоритме да анализирају огромне количине података, као што су ангажовање након објављивања, демографија публике и анализа расположења. Коришћењем АИ аналитике, предузећа могу да доносе одлуке засноване на подацима и оптимизују своју стратегију друштвених медија.

Један популаран алат за АИ аналитику за друштвене медије је Брандватцх. Брандватцх користи вештачку интелигенцију за праћење и анализу разговора на друштвеним мрежама у реалном времену. Може да прати спомињање бренда, расположење и трендове на друштвеним медијима, пружајући предузећима корисне увиде за побољшање њиховог ангажовања и репутације на друштвеним медијима.

Још један значајан алат за АИ аналитику је Цримсон Хекагон , који је специјализован за слушање друштвених медија и анализу расположења. Његови АИ алгоритми анализирају разговоре на друштвеним мрежама како би идентификовали обрасце, расположење и трендове у настајању. Ове информације се могу користити за информисање о стратегији садржаја, побољшање корисничког сервиса и идентификацију потенцијалних криза.

Алати за АИ аналитику нуде предузећима могућност да боље разумеју своју публику, прате учинак кампање и доносе одлуке засноване на подацима. Користећи ове алате, предузећа могу оптимизовати своју стратегију друштвених медија и остати испред конкуренције

АИ цхат ботови за корисничку подршку друштвених медија

У данашњем брзом дигиталном свету, купци очекују брзе и ефикасне одговоре на своје упите и недоумице. Цхат-ботови са АИ-ом су се појавили као вредан алат за корисничку подршку друштвених медија, омогућавајући предузећима да пруже тренутну подршку и персонализована искуства.

АИ цхат ботови користе алгоритме за обраду природног језика да би разумели и одговорили на упите купаца. Они могу да одговоре на широк спектар упита, као што су информације о производу, статус поруџбине и општа често постављана питања. Аутоматизацијом интеракција са корисничким услугама, предузећа могу побољшати време одговора, смањити људске грешке и пружити подршку 24/7.

На пример, Цхатфуел је АИ платформа за ћаскање која се интегрише са популарним платформама друштвених медија као што је Фацебоок Мессенгер. Омогућава предузећима да креирају прилагођене роботе за ћаскање који могу да комуницирају са клијентима, одговарају на уобичајена питања и пружају релевантне информације. Цхатфуел-ови АИ алгоритми анализирају интеракције корисника како би континуирано побољшавали одговоре и ефикасност цхатбот-а.

Још једна значајна АИ платформа за ћаскање је Дрифт , која је специјализована за конверзацијски маркетинг. Дрифт-ови АИ цхат ботови комуницирају са посетиоцима веб странице и корисницима друштвених медија, дајући персонализоване препоруке, прикупљајући контакт информације, па чак и заказујући састанке. Аутоматизацијом генерисања потенцијалних клијената и интеракције са клијентима, предузећа могу побољшати стопе конверзије и побољшати корисничко искуство.

имате друштвене мреже 2

Коришћење вештачке интелигенције за креирање и курирање садржаја друштвених медија

Креирање садржаја и курирање су витални аспекти маркетинга на друштвеним мрежама. Алати за вештачку интелигенцију могу помоћи предузећима у генерисању и курирању висококвалитетног садржаја који одјекује њиховој публици. Ево неколико начина на које се АИ може користити за креирање и курирање садржаја на друштвеним медијима:

 • Генерисање садржаја: Алати са вештачком интелигенцијом, као што су Вордсмитх и Артицооло, могу аутоматски да генеришу постове на блогу, натписе на друштвеним мрежама и друге облике садржаја. Ови алати користе алгоритме за обраду природног језика за анализу корисничких уноса и генерисање јединственог и занимљивог садржаја.
 • Курирање садржаја: АИ алати као што су Цурата и Феедли могу помоћи предузећима да курирају релевантан садржај из различитих извора, као што су новински чланци, постови на блогу и публикације у индустрији. Ови алати користе АИ алгоритме да анализирају релевантност садржаја, метрику ангажовања и корисничка подешавања како би дали персонализоване препоруке садржаја.

Коришћењем вештачке интелигенције за креирање и курирање садржаја, предузећа могу уштедети време, одржавати доследан распоред садржаја и пружити вредне информације својој публици.

АИ у оглашавању и циљању на друштвеним медијима

Оглашавање на платформама друштвених медија је ефикасан начин да се дође до циљане публике и промовише производе или услуге. Алати за вештачку интелигенцију могу да побољшају оглашавање на друштвеним мрежама тако што оптимизују циљање огласа, персонализују садржај огласа и анализирају учинак кампање.

Једна популарна алатка за АИ оглашавање је Адект , која користи алгоритме машинског учења за оптимизацију Фацебоок и Гоогле огласа. Адект анализира податке о кампањи, понашање публике и друге варијабле да би аутоматски прилагодио циљање огласа и стратегије лицитирања, максимизирајући учинак огласа и повраћај улагања.

Још једна значајна АИ платформа за оглашавање је Паттерн89 , која је специјализована за предиктивну аналитику за оглашавање на друштвеним медијима. Паттерн89 користи АИ алгоритме да анализира историјске податке кампање и идентификује обрасце који доводе до успешног учинка огласа. Користећи ове увиде, предузећа могу да оптимизују своје огласне огласе, стратегије циљања и лицитирања за боље резултате.

АИ алати за оглашавање и циљање на друштвеним мрежама пружају предузећима могућност да допру до праве публике са правом поруком у право време. Коришћењем АИ алгоритама, предузећа могу да оптимизују своје огласне кампање, смање трошкове и побољшају стопе конверзије.

Будућност АИ у друштвеним медијима

Употреба вештачке интелигенције у друштвеним медијима је још увек у раној фази, а њен потенцијал је огроман. Како технологија наставља да напредује, можемо очекивати да ће АИ играти све значајнију улогу у маркетингу друштвених медија. Ево неких потенцијалних будућих трендова и развоја у АИ за друштвене медије:

 • Напредна персонализација: АИ алгоритми ће постати још софистициранији у разумевању корисничких преференција, понашања и образаца ангажовања. Ово ће омогућити предузећима да испоруче високо персонализована искуства друштвених медија, додатно повећавајући ангажовање и задовољство корисника.
 • Препознавање гласа и слика: Технологије за препознавање гласа и слика које покреће вештачка интелигенција омогућиће предузећима да анализирају и разумеју садржај који генерише корисник, као што су видео снимци и слике. Ово ће пружити драгоцене увиде за креирање садржаја, циљање огласа и сегментацију публике.
 • Анализа расположења у реалном времену: АИ алгоритми ће моћи да анализирају разговоре на друштвеним медијима у реалном времену, пружајући предузећима тренутни увид у расположење публике, трендове и потенцијалне кризе. Ово ће омогућити предузећима да брзо и на одговарајући начин одговоре на повратне информације и забринутости купаца.

Будућност АИ у друштвеним медијима има велики потенцијал за предузећа да побољшају своје маркетиншке напоре на друштвеним медијима и пруже персонализованија и занимљивија искуства својој публици.

Закључак: Прихватање вештачке интелигенције за успех на друштвеним мрежама


У закључку, АИ алати за друштвене медије нуде значајне предности за предузећа која желе да оптимизују своје маркетиншке напоре на друштвеним медијима. Од аутоматизације задатака који се понављају до анализе података и побољшања персонализације, АИ може поједноставити управљање друштвеним медијима, побољшати корисничку услугу и постићи боље резултате.

Користећи алате засноване на вештачкој интелигенцији, као што су генератори постова на друштвеним мрежама, платформе за аналитику и чет-ботови, предузећа могу да уштеде време, стекну вредне увиде и пруже персонализована искуства својој публици. Штавише, коришћењем вештачке интелигенције за креирање садржаја, курирање и оглашавање, предузећа могу да одрже доследно и ангажовано присуство на друштвеним медијима и да допру до праве публике са правом поруком.

Како технологија наставља да напредује, улога вештачке интелигенције у маркетингу друштвених медија ће само расти. Прихватање вештачке интелигенције и праћење најновијих алата и трендова биће од кључног значаја за предузећа која желе да успеју у дигиталном окружењу које се стално развија.

Дакле, било да сте власник малог предузећа или менаџер друштвених медија, време је да прихватите вештачку интелигенцију и откључате њен потенцијал за успех на друштвеним медијима.

АИ алати за управљање друштвеним медијима нуде широк спектар функција, укључујући:

 • Креирање садржаја: АИ алати могу генерисати и пренаменити садржај, креирати натписе, па чак и производити слике и видео записе.
 • Друштвено слушање: Ови алати помажу да останете у току са спомињањем и потрошачким трендовима, омогућавајући брендовима да се ефикасно ангажују са својом публиком.
 • Персонализација: АИ алати повезују кампање са циљном демографском категоријом, пружајући корисницима персонализовано искуство.
 • Аналитика и увиди: Ови алати нуде дубок увид у стопе ангажовања публике, повраћај улагања и идентификују могућности за побољшање друштвених стратегија.
 • Аутоматизација задатака: АИ алати аутоматизују задатке који се понављају као што су заказивање садржаја, објављивање и размишљање о темама, штедећи време и труд менаџерима друштвених медија.

Када бирате АИ алат за управљање друштвеним медијима, узмите у обзир следеће факторе:

 • Лакоћа употребе: Алат треба да буде интуитиван и лак за употребу, да поједностављује задатке и почетницима и искусним корисницима.
 • Интеграција са друштвеним платформама: Уверите се да се алат интегрише са платформама друштвених медија које активно користите.
 • Аналитика и извештавање: Потражите алате који пружају свеобухватно извештавање и контролне табле за увид у стратегију друштвених медија.
 • Аутоматизација задатака: Размотрите у којој мери алат аутоматизује свакодневне токове посла као што су заказивање, генерисање тема и креирање садржаја.
 • Цене: Одаберите алат за вештачку интелигенцију који одговара вашем буџету и пружа вредност у смислу уштеде времена и веће друштвене ангажованости.

Неки популарни АИ алати за креирање и управљање садржајем друштвених медија укључују:

 • Социалбакерс: Нуди напредне увиде у публику, откривање утицајних људи и паметне алате за планирање за управљање више канала.
 • СториЦхиеф: Интегрише се са преко 100 платформи за беспрекорно објављивање садржаја и обезбеђује алате за аутоматизацију, заказивање и увид у публику.
 • У последње време: Препознаје контекст из колекције садржаја за креирање постова на друштвеним медијима и нуди алате за заказивање, управљање пројектима и анализу метрика.