Водич корак по корак: Како да промените своје име на Фејсбуку

Kreirano 2 mart, 2024
Промените име на Фејсбуку 1

Увод у промену имена на Фацебоок-у Промена имена на Фацебоок-у може изгледати као једноставан процес, али има више него што се на први поглед чини. Без обзира да ли сте се недавно венчали, променили име или сте једноставно расположени за нови идентитет на мрежи, разумевање нијанси како да прилагодите свој надимак на овој друштвеној платформи је од суштинског значаја. У овом свеобухватном водичу, провест ћу вас кроз сваки корак процеса, осигуравајући да ваш прелазак на ново име буде што лакши. Фацебоок, као платформа, еволуирао је током година, постајући дигитални одраз наших идентитета и интеракција из стварног живота. Као такав, придаје велики значај аутентичном представљању, што укључује коришћење вашег правог имена. Ова политика је оно што чини процес промене вашег имена на Фацебоок-у мало укљученијим него на другим платформама. Не ради се само о замени корисничког имена – већ о ажурирању вашег идентитета. Без обзира да ли ово радите први пут или вам је потребно освежење, овај чланак ће вам послужити као упутство за коришћење. Удубићу се у појединости, укључујући правила која Фацебоок има за имена, како да се крећете по подешавањима промене имена на различитим уређајима, па чак и да решим неке уобичајене проблеме на које можете наићи на путу. Кренимо на ово путовање да поново осмислимо вашу Фацебоок личност.

Можете ли да промените своје име на Фејсбуку?

Пре него што уђемо у процес корак по корак, хајде да се позабавимо фундаменталним питањем: Можете ли заиста променити своје име на Фејсбуку? Одговор је да, али уз одређене услове. Фацебоок вам дозвољава да промените своје име, али има строгу политику да спречи злоупотребу ове функције. Не можете да користите симболе, бројеве, необична велика слова, знакове са више језика, наслове било које врсте или било шта сугестивно или увредљиво.

Штавише, своје име можете променити само једном у 60 дана. Ово ограничење постоји да би се спречила забуна међу вашим пријатељима и да би се обесхрабриле лажне активности. Такође је вредно напоменути да ћете морати да се придржавате имена које користите у свакодневном животу, јер Фацебоок може да затражи од вас да доставите идентификацију да бисте је потврдили.

Дакле, иако имате флексибилност да промените своје име, то није нешто што треба да се уради из хира. Име које одаберете треба да буде оно које вам одговара најмање наредна два месеца и да је прави одраз вашег идентитета.

Како да промените своје име на Фејсбуку помоћу рачунара

Промена имена на Фејсбуку са рачунара је једноставан процес, под условом да правилно пратите кораке. Прво се пријавите на свој Фацебоок налог и кликните на стрелицу окренуту надоле у горњем десном углу почетне странице. У падајућем менију изаберите „Подешавања и приватност“, а затим кликните на „Подешавања“.

Када сте у менију Подешавања, видећете разне опције на левој страни. Кликните на „Лични подаци“, који ће вас одвести на страницу на којој је приказано ваше тренутно име. Поред свог имена, наћи ћете дугме „Уреди“ – кликните на њега да бисте започели процес промене имена.

Овде можете да унесете своје ново име, средње (опционо) и презиме. Фацебоок такође обезбеђује поље за алтернативно име, као што је девојачко презиме или надимак, који може бити укључен у ваш профил у загради иза вашег главног имена. Након што унесете жељено име, кликните на дугме „Прегледај промену“, унесите лозинку да бисте потврдили свој идентитет, а затим кликните на „Сачувај промене“. Ваше ново име ће сада Фацебоок послати на преглед.

Како да промените своје име на Фејсбуку користећи Фацебоок мобилну апликацију

Ако сте склонији да користите Фацебоок у покрету, мобилна апликација нуди згодан начин да промените и своје име. Отворите апликацију Фацебоок на свом паметном телефону или таблету и додирните три хоризонталне линије у доњем десном углу екрана. Померите се надоле и додирните „Подешавања и приватност“, а затим изаберите „Подешавања“.

У одељку „Подешавања налога“ тапните на „Лични подаци“, а затим на „Име“. Ово ће вас довести до исте странице за уређивање имена коју бисте видели на рачунару. Унесите жељено име, средње и презиме и додајте алтернативно име ако желите.

Након што унесете ново име, додирните дугме „Прегледај промену“. Изаберите како ће ваше име изгледати из понуђених опција, унесите лозинку, а затим додирните „Сачувај промене“. Баш као и на десктоп верзији, ваш захтев за промену имена ће бити послат Фацебоок-у на одобрење.

Како да промените своје име на Фејсбуку на иПхоне-у

За кориснике иПхоне-а, процес промене имена на Фацебоок-у сличан је оном у општим упутствима за мобилне апликације, али је прилагођен иОС интерфејсу. Отворите апликацију Фацебоок на свом иПхоне-у и додирните три хоризонталне линије у доњем десном углу да бисте приступили главном менију. Померите се надоле да бисте пронашли „Подешавања и приватност“, затим је додирните и изаберите „Подешавања“.

Затим пронађите одељак „Подешавања налога“ и изаберите „Лични подаци“. Сада додирните „Име“ да бисте приступили пољу за уређивање имена. Овде можете да унесете своје ново име, средње име и презиме. Запамтите да ако желите да укључите алтернативно име, то се може урадити иу овом одељку.

Када унесете жељено име, додирните „Прегледај промену“, изаберите опцију приказа која вам се највише свиђа, унесите своју лозинку из безбедносних разлога, а затим потврдите додиром на „Сачувај промене“. Фацебоок ће прегледати ваш захтев пре него што ваше ново име буде објављено.

Решавање уобичајених проблема приликом промене имена на Фејсбуку

Понекад промена имена на Фејсбуку не иде по плану. Можда ћете наићи на проблеме као што су поруке о грешци, немогућност промене имена иако је прошло више од 60 дана или одбијање захтева за промену имена. Ево како да решите ове проблеме.

Ако добијете поруку о грешци, уверите се да ваше жељено име не садржи ниједан од забрањених симбола, бројева или знакова. Такође, проверите да ли се придржава Фацебоокових стандарда имена, јер неће дозволити имена која укључују фразе или речи које могу бити увредљиве.

Ако не можете да промените своје име иако је прошло више од 60 дана од последње промене, још једном проверите датум промене презимена у одељку „Име“ у подешавањима налога. Ако је заиста прекорачио ограничење, покушајте да обришете кеш претраживача или ажурирате Фацебоок апликацију, јер технички проблеми понекад могу изазвати овај проблем.

У случају да ваш захтев за промену имена буде одбијен, Фацебоок може тражити од вас да доставите идентификацију како бисте потврдили да је ваше ново име ваше аутентично име. То може бити возачка дозвола, пасош или други облици службене идентификације. Пратите упутства која вам је пружио Фацебоок да бисте послали свој ИД, а након верификације, ваша промена имена би требало да буде обрађена.

Промените име на Фејсбуку 2

Важна разматрања приликом промене имена на Фејсбуку

Постоји неколико важних ствари које треба имати на уму када одлучите да промените име на Фејсбуку. Прво размислите о томе како ће ова промена утицати на ваше присуство на мрежи. Ваши пријатељи, колеге и познаници могу да вас познају по вашем тренутном имену, а изненадна промена би могла да изазове забуну. Можда би било добро да објавите ажурирање или пошаљете поруке важним контактима како бисте их обавестили о промени имена.

Још једно разматрање је утицај на ваш професионални живот. Ако користите Фацебоок за умрежавање или тражење посла, уверите се да је ваше ново име у складу са вашим професионалним идентитетом и да се други професионални документи или профили ажурирају у складу са тим.

На крају, размотрите учесталост ваших промена. Док вам Фацебоок дозвољава да промените своје име сваких 60 дана, често мењање имена може изгледати сумњиво и може довести до тога да ваш налог буде означен за преглед. Изаберите име које вам одговара у догледној будућности да бисте одржали доследност и поверење у своје онлајн интеракције.

Колико времена треба да се ваше ново име појави на Фејсбуку?

Када пошаљете захтев за промену имена, можда ћете се запитати колико ће времена требати да се ваше ново име појави на Фејсбуку. Обично је процес прегледа прилично брз, а ваше име може бити ажурирано за само 24 сата. Међутим, понекад може проћи и до 72 сата да се промена у потпуности обради.

Ако је промена вашег имена хитна, најбоље је да у складу са тим планирате и извршите промену много пре када вам је потребно да она ступи на снагу. Запамтите да ће током овог периода прегледа ваше старо име и даље бити приказано, па комуницирајте са својим пријатељима или професионалним контактима ако постоји било каква временски осетљива потреба да они буду свесни вашег новог имена.

Савети за избор новог имена на Фејсбуку

Одабир новог имена на Фацебооку може бити узбудљив, али важно је донијети промишљену одлуку. Прво и најважније, изаберите име са којим ћете бити задовољни неко време јер не можете поново да га промените 60 дана. Размислите како ће ваше име перципирати пријатељи и професионални контакти. Требало би да је лако пронаћи и препознати и требало би да одражава име које користите у свакодневном животу.

Ако мењате име због брака или развода, обавезно ажурирајте своје име на свим платформама и правним документима да бисте обезбедили доследност. За оне који траже нови почетак или ребрендирање, размислите о томе како је ваше ново име усклађено са вашим личним или професионалним имиџом бренда.

Изнад свега, уверите се да је ваше ново име у складу са Фацебоок-овим смерницама како бисте избегли проблеме са прихватањем промене. Ваше име треба да буде аутентично и без било каквог обмањујућег или запаљивог језика.

Закључак

Промена имена на Фејсбуку је лична одлука и она може имати различите импликације на ваш друштвени и професионални живот. Пратећи упутства корак по корак која сам навео, можете се кретати овим процесом са поверењем, било да користите рачунар, мобилну апликацију Фацебоок или иПхоне.

Имајте на уму важна разматрања и савете које сам поделио како бисте били сигурни да је ваше ново име прави одраз вашег идентитета и да неће довести до ненамерне забуне или компликација. Не заборавите да будете стрпљиви док Фацебоок прегледа ваш захтев и будите спремни на идентификацију ако је потребно.

Поновно измишљање вашег онлајн идентитета може бити освежавајући почетак новог поглавља у вашем животу. Уз овај водич, надам се да ћете се осећати спремним да извршите промену неприметно и без икаквих проблема. Прихватите своје ново име и могућности које оно може донети на огромној друштвеној мрежи која је Фацебоок.

Да бисте променили своје име на Фејсбуку, идите у мени Подешавања на свом Фацебоок профилу.
Одатле изаберите „Опште“, а затим кликните на „Име“.
Унесите своје ново име у наведена поља и кликните на „Прегледај промену“.
Фацебоок ће од вас тражити да унесете лозинку из безбедносних разлога.
Након што потврдите лозинку, кликните на „Сачувај промене“ да бисте ажурирали своје име.

Да, Фацебоок има одређене смернице и ограничења у вези са променама имена како би спречио злоупотребу и одржао стандарде заједнице.
Ваше ново име мора бити у складу са Фацебоок-овим стандардима аутентичности, што значи да треба да представља ваш прави идентитет.
Фацебоок не дозвољава одређене врсте имена, као што су она која садрже симболе, бројеве, неуобичајена велика слова или увредљив језик.
Поред тога, можда ћете бити ограничени у томе колико често можете да мењате своје име на Фејсбуку.

Промена имена на Фејсбуку неће утицати на ваше постојеће пријатеље, пратиоце или везе.
Међутим, ваше ново име ће се одразити на вашем профилу, укључујући претходне постове, коментаре и интеракције.
Имајте на уму да ако сте означили друге кориснике у својим објавама или коментарима, на њихово искуство може утицати ако се ваше име промени.
Добра је пракса да обавестите своје пријатеље и контакте о промени имена како бисте избегли забуну.