Како се појавити ван мреже на Инстаграму: Водич корак по корак

Kreirano 16 septembar, 2024
инстаграм ван мреже

Инстаграм је веома интерактивна платформа која омогућава корисницима да виде када су њихови пријатељи на мрежи, захваљујући функцији „Статус активности“. Иако ово може бити корисно да останете повезани, постоје тренуци када ћете можда желети да претражујете без да сви знају да сте на мрежи. На срећу, Инстаграм нуди опцију да се појави ван мреже, дајући вам слободу да користите апликацију без емитовања ваше доступности. У овом водичу ћемо вас провести кроз како да искључите свој статус на мрежи на Инстаграму и уживате у приватнијем искуству. Од прилагођавања подешавања до управљања обавештењима, ови једноставни кораци ће вам помоћи да преузмете контролу над својом видљивошћу у апликацији.

Како искључити статус активности на Инстаграму

Први корак ка појављивању ван мреже на Инстаграму је онемогућавање статуса активности. Овај статус приказује ваше пратиоце или оне са којима сте разговарали када сте последњи пут били активни или да ли сте тренутно на мрежи. Ево како да га искључите:

  • Отворите Инстаграм и идите на свој профил тако што ћете додирнути слику профила у доњем десном углу.
  • Додирните три хоризонталне линије у горњем десном углу, а затим идите на „Подешавања“. Одатле додирните „Приватност“, а затим „Статус активности“.
  • Искључите прекидач поред „Прикажи статус активности“.

Ако искључите ову функцију, више нећете моћи да видите статус активности других, а они неће видети ваш.

Управљање обавештењима на Инстаграму да бисте остали дискретни

Други начин да изгледате мање активни је управљање обавештењима. Иако сте искључили статус активности, ваша обавештења и даље могу да одају ваше присуство. Да бисте управљали њима:

  • Идите на „Подешавања“ на свом профилу.
  • Додирните „Обавештења“.
  • Прилагодите своја обавештења за ДМ поруке, коментаре и друге интеракције или их потпуно искључите.

Ово вам омогућава да проверите Инстаграм у слободно време, а да вас не ометају обавештења или осећате притисак да одмах одговорите.

Коришћење Инстаграма без објављивања или ангажовања

Понекад појављивање ван мреже није само искључивање статуса; подразумева смањење ангажовања. Ако желите да останете ниског профила, ево како да користите Инстаграм без много интеракције:

  • Избегавајте објављивање новог садржаја: Уздржите се од постављања фотографија, прича или коментара који би могли да упозоре друге на вашу активност.
  • Ограничите лајкове и праћење: Чак и ако не објављујете, лајк или праћење и даље може да учини другима свесним да сте на мрежи.
  • Гледајте приче анонимно: Размислите о коришћењу апликација трећих страна за гледање прича без обавештавања власника налога.

Ове праксе ће вам помоћи да останете инкогнито на платформи.

Останите ван мреже са Инстаграмовим триком за режим рада у авиону

Један користан трик да се прикажете ван мреже док гледате садржај је да користите режим рада у авиону. Омогућавањем режима у авиону можете да претражујете Инстаграм а да вас не виде:

  • Укључите режим рада у авиону на телефону пре него што отворите Инстаграм.
  • Претражујте апликацију слободно. Инстаграм ће учитати неки садржај (попут постова и прича) чак и када сте ван мреже.
  • Када завршите, потпуно затворите апликацију пре него што искључите режим рада у авиону.

Ово вам омогућава да проверите свој феед и приче без регистрације ваше активности.

Закључак

Инстаграмова функција „Статус активности“ може бити мач са две оштрице. Иако помаже у одржавању веза, постоје тренуци када желите приватно да уживате у Инстаграму. Искључивањем статуса активности, управљањем обавештењима, смањењем ангажовања и коришћењем трикова као што је режим рада у авиону, лако се можете појавити ван мреже и уживати у дискретнијем искуству у апликацији. Сада када знате како да контролишете своју видљивост, слободно претражујте и користите Инстаграм под сопственим условима.

инстаграм ван мреже

Да, чак и када је ваш статус активности искључен, и даље можете да примате и одговарате на директне поруке. Ваши пратиоци једноставно неће знати када сте последњи пут били активни или да ли сте тренутно на мрежи.

Не, када искључите статус активности, такође ћете изгубити могућност да видите када су други онлајн или када су последњи пут били активни.

Иако Инстаграм не нуди званичан начин за анонимно гледање прича, можете користити трик у режиму авиона или апликације трећих страна да бисте гледали приче без обавештавања власника налога.