Како пронаћи објаве које вам се свиђају на Инстаграму

Kreirano 3 mart, 2024
пронађите постове који вам се свиђају

Као страствени корисник Инстаграма, прегледао сам доста постова, двапут додирујући садржај који ми се свиђа. Али било је безброј пута када сам желео да поново посетим одређени пост који ми се допао само да бих схватио да његово поновно проналажење није тако једноставно као што се мисли. Зато сам одлучио да зароним дубоко у свет Инстаграма да бих схватио како да пронађем постове које ми се свиђају као професионалац. У овом опсежном водичу поделићу своја открића и технике које ће вам помоћи да се крећете Инстаграмовим лавиринтом да бисте поново открили оне драгуље које сте некада ценили.

Увод у проналажење лајкованих постова на Инстаграму

Инстаграм је еволуирао од једноставне апликације за дељење фотографија до динамичне платформе друштвених медија. Како је растао, тако су се развијале и његове карактеристике, а једна посебно интересантна карактеристика је могућност 'лајковања' постова. Међутим, донедавно је проналажење ових постова које се свиђају био тежак процес. Али, не бојте се колеге Инстаграммери, јер сам научио све детаље овог задатка.

Када 'лајкујете' објаву на Инстаграму, то је начин да се бавите садржајем који вам одговара. Било да се ради о фотографији која одузима дах, паметном мему или ажурирању пријатеља, ово су тренуци које желите да пратите. У почетку се чинило да ће ови постови који им се свиђају једноставно нестати у етру дигиталног садржаја, али заправо су сви тамо, скривени у дубинама вашег Инстаграм налога.

Зашто је важно пронаћи постове које вам се свиђају на Инстаграму

Могућност проналажења лајкованих постова на Инстаграму може бити невероватно корисна из неколико разлога. Прво, служи као лични избор садржаја који је прилагођен вашим интересовањима. Временом, ова колекција постова које се свиђају може одражавати ваше укусе и преференције које се развијају.

Друго, за креаторе садржаја и утицајне, разумевање шта сте волели у прошлости може да утиче на вашу будућу стратегију садржаја. Анализом ваших постова које вам се свиђају можете идентификовати трендове и стилове садржаја који су у складу са интересовањима ваше публике.

Коначно, постови који им се свиђају могу послужити као складиште инспирације. Било да сте графички дизајнер који тражи шеме боја, ентузијаста у фитнесу који прати идеје за вежбање или једноставно неко ко ужива у колекцији омиљених мемова, лак приступ овим објавама које се свиђају је непроцењив.

Коришћење Инстаграм апликације за проналажење постова које се свиђају

Раније су корисници Инстаграма могли да пронађу своје објаве које им се свиђају тако што ће се кретати до подешавања и приступити листи постова које би волели. Међутим, Инстаграм је од тада ажурирао апликацију и ова функција више није доступна на исти начин. Али не очајавајте; још увек постоје методе за проналажење ових информација.

Први корак је да се упутите на страницу профила у апликацији Инстаграм. Одатле додирните икону хамбургера (три хоризонталне линије) у горњем десном углу, што ће приказати мени. Затим ћете желети да изаберете „Ваша активност“, где је Инстаграм консолидовао већину ваших интеракција у апликацији.

У оквиру „Ваша активност“ можете пронаћи одељак који детаљно описује ваше интеракције. Иако је Инстаграм уклонио једноставан одељак „Постови који су вам се свидели“, још увек можете да користите ову област да бисте добили увид у своје активности, укључујући лајкове, али то захтева мало више истраживања.

Коришћење алата трећих страна за проналажење постова које се свиђају на Инстаграму

Пошто су изворне функције Инстаграма донекле ограничене, алати трећих страна су ускочили да попуне празнину. Ове апликације су дизајниране да вам пруже већу контролу над вашим Инстаграм искуством, укључујући праћење ваших објава које вам се свиђају.

Пре него што почнете да користите алате треће стране, кључно је да будете опрезни. Увек се уверите да су алати које користите угледни и да поштују вашу приватност и податке. Такође је вредно напоменути да давање приступа овим алатима вашем Инстаграм налогу понекад може да прекрши услове коришћења услуге Инстаграм, што може довести до ограничења или забране вашег налога.

Сада, под претпоставком да сте пронашли сигуран и поуздан алат, процес обично укључује повезивање вашег Инстаграм налога са апликацијом. Када се повежу, ови алати могу да пруже детаљну аналитику, укључујући листу постова које сте волели. Неки популарни алати који нуде ову функционалност укључују Латер, Ицоноскуаре и Хоотсуите. Међутим, њихове могућности се могу променити на основу ажурирања Инстаграм АПИ-ја, тако да је увек добро проверити тренутно стање функција.

Напредне технике за проналажење објава које се свиђају на Инстаграму

За оне који су мало више упућени у технологију, постоје напредне технике које се могу користити за проналажење постова које вам се свиђају на Инстаграму. Они могу да се крећу од коришћења Инстаграм алатке за преузимање података до сложенијих метода које укључују АПИ позиве, који су генерално погоднији за програмере или оне са јаким разумевањем програмирања.

Алат за преузимање података, којем можете приступити из подешавања Инстаграма, омогућава вам да затражите датотеку која садржи различите тачке података са вашег налога, укључујући лајкове. Када преузмете и издвојите ову датотеку, можете претраживати податке да бисте пронашли постове који су вам се свидели. Изазов је у томе што подаци нису представљени на начин који је најпријатнији за корисника и може потрајати неко време да се они прегледају.

За оне који су упознати са АПИ-јима, Инстаграмов Грапх АПИ се може користити за преузимање постова корисника који се свиђају. Овај метод захтева Фацебоок налог програмера, пошто је Инстаграмов АПИ део АПИ-ја за Фацебоок Грапх. Такође ћете морати да се придржавате Инстаграм-ових смерница за коришћење АПИ-ја и можда ћете морати да поднесете своју пријаву на преглед пре него што добијете приступ овим подацима.

пронађите постове који вам се свиђају 2

Савети и трикови за ефикасно претраживање на Инстаграму

Чак и без ослањања на напредне технике или алате треће стране, постоји неколико савета и трикова за ефикасно претраживање на Инстаграму. Први савет је да ефикасно користите функцију претраживања. Ако запамтите одређене хасхтагове, корисничка имена или кључне речи повезане са постом који вам се свиђа, можете значајно да сузите претрагу.

Још један трик је да искористите своје сачуване постове. Када наиђете на објаву која вам се свиђа, размислите о томе да је сачувате као и да јој се допада. На овај начин можете га лако пронаћи касније у одељку „Сачувано“ на свом профилу. Можете чак и да организујете своје сачуване постове у колекције да бисте олакшали навигацију.

На крају, можете да пратите постове које вам се свиђају тако што ћете направити снимке екрана или забележити детаље поста. Иако је ово више ручни процес, он осигурава да имате лако доступан запис објава које су вам важне, независно од било каквих промена које Инстаграм може да унесе у своје функције.

Како пронаћи контакте на Инстаграму

Проналажење контаката на Инстаграму је другачији, али повезан задатак. Ако желите да проширите своју мрежу или се поново повежете са људима које познајете, Инстаграм нуди неколико начина за проналажење контаката. Прво, можете да синхронизујете листу контаката свог телефона са Инстаграмом, што ће омогућити апликацији да предлаже људе које можда познајете. Ово се ради преко функције „Откријте људе“ која се налази у подешавањима вашег профила.

Друго, можете користити траку за претрагу да тражите пријатеље тако што ћете унети њихово име или корисничко име. Ако нисте сигурни у њихово тачно корисничко име, можете покушати да потражите варијације или чак да прегледате пратиоце заједничких пријатеља.

Поред тога, страница „Истражи“ и одељак „Предложено за вас“ могу вам помоћи да откријете нове контакте на основу ваших постојећих веза и садржаја са којим комуницирате, укључујући постове које вам се свиђају.

Искористите контакте и постове који им се свиђају за ангажовање и раст

Када савладате проналажење контаката и постова које вам се свиђају на Инстаграму, можете искористити ове информације за повећан ангажман и раст на платформи. Ангажовањем са садржајем који се вашим контактима свиђа и који коментарише, можете постати део ширег разговора и повећати своју видљивост.

Такође, анализом врста постова које волите ви и ваши контакти, можете стећи вредан увид у врсту садржаја који одјекује вашој публици. Ово може да води вашу стратегију креирања садржаја, помажући вам да креирате постове за које је већа вероватноћа да ће вам се свидети и делити, чиме ћете подстаћи раст вашег налога.

На крају, немојте се плашити да дођете и повежете се са новим контактима, посебно онима који деле слична интересовања о чему сведоче њихове објаве које им се свиђају. Изградња заједнице око подешавања заједничког садржаја може да створи привлачније и подстицајније окружење на вашем Инстаграм фиду.

Уобичајене грешке које треба избегавати када тражите објаве које вам се свиђају на Инстаграму

У вашој потрази да пронађете постове које вам се свиђају на Инстаграму, постоји неколико замки које треба избегавати. Једна уобичајена грешка је не ажурирање апликације, што може довести до пропуштања нових функција или промена које могу утицати на то како ћете пронаћи постове који вам се свиђају. Увек се уверите да користите најновију верзију апликације.

Друга грешка је превише ослањање на алате трећих страна без узимања у обзир импликација безбедности и приватности. Увек темељно истражите ове алате и разумете потенцијалне ризике пре него што омогућите приступ свом Инстаграм налогу.

Поред тога, избегавајте кршење услова коришћења услуге Инстаграм коришћењем неовлашћених алата или метода. Ово може да доведе ваш налог у опасност да буде кажњен или забрањен, што је контрапродуктивно за ваш ангажман и напоре за раст.

Закључак и завршне мисли

Проналажење лајкованих постова на Инстаграму можда неће бити тако лако као што је некада било, али уз право знање и алате, сигурно је могуће поново открити оне објаве које су вам запеле за око. Без обзира да ли користите изворне функције апликације, истражујете алате треће стране или користите напредне технике, кључ је приступити задатку са стрпљењем и креативношћу.

Запамтите да је проналажење постова које им се свиђају само један део веће стратегије за интеракцију са садржајем и контактима на Инстаграму. Коришћењем ових увида за повезивање са другима и информисање о својој стратегији садржаја, можете побољшати своје искуство на Инстаграму и подстаћи значајан раст.

Док се крећемо кроз пејзаж друштвених медија који се стално мења, важно је да се прилагодимо и научимо нове начине управљања нашим дигиталним присуством. Проналажење објава које се свиђају на Инстаграму само је једна вештина у алатима ентузијаста друштвених медија, али њено савладавање може значајно променити начин на који се бавимо платформом.

Надам се да је овај водич осветлио пут ка проналажењу ваших објава које вам се свиђају на Инстаграму и пружио драгоцене увиде у то како можете да искористите ово знање да обогатите своје интеракције на друштвеним медијима. Срећно Инстаграмминг!

Тренутно, Инстаграм не нуди уграђену функцију која омогућава корисницима да виде листу постова које су им се свидели. За разлику од неких других платформи друштвених медија, Инстаграм даје приоритет приватности корисника и не пружа корисницима приступ њиховој комплетној историји активности, укључујући постове које им се свиђају. Међутим, постоје алтернативне методе и алати трећих страна који могу понудити ограничену функционалност за гледање постова које се свиђају.

Иако сам Инстаграм не пружа директан начин за преглед постова које се свиђају, постоје апликације трећих страна и проширења претраживача који тврде да нуде ову функцију. Међутим, од суштинске је важности да будете опрезни када користите ове алате, јер они могу захтевати приступ вашем Инстаграм налогу и потенцијално могу да угрозе безбедност вашег налога или крше Инстаграм-ове услове коришћења услуге. Поред тога, поузданост и тачност ових алата могу да варирају, па их користите по сопственом нахођењу.

Један од начина да пратите постове које сте волели на Инстаграму је да их сачувате у колекцијама. Када наиђете на објаву коју желите да поново посетите касније, додирните икону обележивача испод објаве да бисте је сачували у колекцији. Можете креирати и организовати више колекција на основу различитих тема или интересовања, што олакшава проналажење и референцирање постова које вам се свиђају у будућности. Иако овај метод не пружа свеобухватну листу свих постова који вам се свиђају, он нуди згодан начин да обележите и поново посетите одређени садржај.