Како додати музику у Инстаграм причу

Kreirano 11 mart, 2024
инстаграм прича музика

У данашњем дигиталном добу, платформе друштвених медија постале су саставни део наших живота. Инстаграм је, посебно, стекао огромну популарност због својих могућности визуелног приповедања. Једна од најзанимљивијих функција на Инстаграму је могућност додавања музике вашим причама. Без обзира да ли желите да поставите расположење, изразите се или једноставно забавите своје пратиоце, додавање музике може да подигне ваше Инстаграм приче на виши ниво. У овом чланку ћу вас водити кроз процес додавања музике у вашу Инстаграм причу користећи уграђену музичку функцију, као и како да додате сопствену музику помоћу апликација трећих страна.

Зашто додати музику у своју Инстаграм причу?


Музика има снажан утицај на наше емоције и може побољшати целокупно искуство ваше Инстаграм приче. Може претворити свакодневни тренутак у незабораван и створити везу са вашом публиком. Додавањем музике у своју Инстаграм причу, можете поставити тон, изазвати одређена осећања и учинити свој садржај занимљивијим и забавнијим. Без обзира да ли делите искуство путовања, представљате нови производ или једноставно снимате свакодневни тренутак, музика може додати тај додатни додир креативности и аутентичности вашој причи.

Како додати музику у Инстаграм причу користећи уграђену музичку функцију

Инстаграм је учинио невероватно лаким додавање музике у ваше приче захваљујући уграђеној музичкој функцији. Ево како то можете да урадите:

  1. Отворите апликацију Инстаграм на свом мобилном уређају и превуците удесно да бисте приступили камери.
  2. Снимите фотографију или видео за своју причу или изаберите један са свог фотоапарата.
  3. Додирните икону налепнице на врху екрана.
  4. Изаберите налепницу „Музика“ међу доступним опцијама.
  5. Потражите песму или прегледајте различите категорије и листе песама.
  6. Када пронађете жељену песму, можете је прегледати тако што ћете је додирнути.
  7. Подесите дужину песме превлачењем клизача лево или десно.
  8. Прилагодите изглед музичке налепнице тако што ћете је додирнути и изабрати различите стилове.
  9. Померите и промените величину музичке налепнице на жељену локацију у својој причи.
  10. Додирните „Готово“ да бисте додали музику у своју Инстаграм причу.

Коришћењем уграђене музичке функције, лако можете пронаћи популарне песме, истражити различите жанрове и додати додир персонализације у своју Инстаграм причу.

Додавање сопствене музике у Инстаграм причу помоћу апликација трећих страна

Ако желите да додате сопствену музику у своју Инстаграм причу, можете да користите апликације трећих страна које пружају ову функцију. Ево неколико популарних апликација које вам омогућавају да додате своју музику у своју Инстаграм причу:

  1. Спотифи: Са више од милион песама у својој библиотеци, Спотифи је одличан избор за додавање сопствене музике у своју Инстаграм причу. Једноставно направите листу песама које желите да користите и сачувајте је на Спотифи. Затим отворите апликацију Инстаграм, превуците удесно да бисте приступили камери и пратите исте кораке поменуте раније да бисте додали музичку налепницу. Додирните опцију „Још“ и изаберите Спотифи да бисте изабрали своју сачувану листу песама.
  2. СоундЦлоуд: СоундЦлоуд је још једна популарна платформа за откривање и дељење музике. Омогућава вам да отпремите сопствене нумере или истражите огромну колекцију садржаја који су генерисали корисници. Да бисте додали сопствену музику са СоундЦлоуд-а у своју Инстаграм причу, отворите апликацију СоундЦлоуд, изаберите нумеру коју желите да делите, додирните икону за дељење и изаберите опцију „Инстаграм приче“.
  3. ИнСхот: ИнСхот је свестрана апликација за уређивање видео записа која нуди низ функција, укључујући могућност додавања музике вашим видео записима. Можете да увезете сопствену музику из библиотеке свог уређаја или да изаберете из колекције апликације. Када уредите свој видео у ИнСхот-у, можете да га сачувате у својој камери, а затим да га отпремите у своју Инстаграм причу.

Ово је само неколико примера многих доступних апликација независних произвођача које вам омогућавају да додате сопствену музику у своју Инстаграм причу. Истражите различите опције и пронађите ону која одговара вашим потребама и преференцама.

Кораци за додавање сопствене музике у Инстаграм причу


Сада када сте упознати са уграђеном музичком функцијом и апликацијама трећих страна, хајде да прођемо кроз кораке за додавање сопствене музике у своју Инстаграм причу:

  1. Одаберите музику коју желите да додате у своју Инстаграм причу и уверите се да је сачувана на вашем уређају или у апликацији коју користите.
  2. Отворите апликацију Инстаграм на свом мобилном уређају и превуците удесно да бисте приступили камери.
  3. Снимите фотографију или видео за своју причу или изаберите један са свог фотоапарата.
  4. Додирните икону налепнице на врху екрана.
  5. Изаберите налепницу „Музика“ међу доступним опцијама.
  6. Уместо да користите уграђену музичку функцију, додирните опцију „Моја музика“ или „Прилагођено“.
  7. Изаберите извор из којег желите да додате сопствену музику (нпр. Спотифи, СоундЦлоуд, ИнСхот).
  8. Изаберите одређену песму или листу песама коју желите да додате у своју Инстаграм причу.
  9. Прилагодите изглед музичке налепнице тако што ћете је додирнути и изабрати различите стилове.
  10. Померите и промените величину музичке налепнице на жељену локацију у својој причи.
  11. Додирните „Готово“ да бисте додали сопствену музику у своју Инстаграм причу.
  12. Пратећи ове кораке, можете додати сопствену музику и показати свој лични укус и стил у својим Инстаграм причама.

Савети за решавање проблема за додавање музике у Инстаграм причу


Понекад можете наићи на проблеме или потешкоће док додајете музику у своју Инстаграм причу. Ево неколико савета за решавање проблема који ће вам помоћи да превазиђете уобичајене изазове:

  • Ажурирајте апликацију: Уверите се да имате најновију верзију Инстаграм апликације инсталирану на свом уређају. Ажурирања често укључују исправке грешака и побољшања која могу да реше све проблеме са додавањем музике у ваше приче.
  • Проверите своју интернет везу: стабилна интернет веза је неопходна за приступ музичкој библиотеци и додавање музике у своју Инстаграм причу. Уверите се да сте повезани на поуздану Ви-Фи мрежу или да имате јаку мобилну везу за пренос података.
  • Обришите кеш и податке: Ако имате сталне проблеме са додавањем музике, брисање кеша и података апликације Инстаграм може помоћи. Идите на подешавања уређаја, пронађите апликацију Инстаграм и обришите кеш меморију и податке. Имајте на уму да ће вас ово одјавити из апликације, па се побрините да запамтите своје акредитиве за пријаву.
  • Поново покрените уређај: Понекад једноставно поновно покретање може да реши привремене проблеме и врати функционалност апликације. Искључите уређај, сачекајте неколико секунди, а затим га поново укључите.
  • Контактирајте Инстаграм подршку: Ако ниједан од горе наведених савета за решавање проблема не успије, можете се обратити Инстаграм подршци за даљу помоћ. Можда ће моћи да пруже конкретна решења или увид у проблем са којим се суочавате.

Пратећи ове савете за решавање проблема, можете обезбедити глатко и безбрижно искуство када додајете музику у своју Инстаграм причу.

инстаграм прича музика 2

Креативни начини коришћења музике у вашој Инстаграм причи


Сада када знате како да додате музику у своју Инстаграм причу, хајде да истражимо неке креативне начине да максимално искористите ову функцију и побољшате своје приповедање:

  1. Соундтрацк за путничке авантуре: Ако делите своја искуства са путовања, додавање музике може да одведе вашу публику до одредишта и појача емоције снимљене на вашим фотографијама и видео снимцима. Изаберите песме које одражавају расположење и атмосферу места које посећујете.
  2. Истакните карактеристике производа: Ако представљате производ или услугу, музика може да вам помогне да створите задивљујућу и занимљиву причу око тога. Користите оптимистичне и енергичне песме да бисте истакли карактеристике и предности производа или изаберите нумеру која је у складу са идентитетом бренда.
  3. Емоционално приповедање: Музика има моћ да изазове емоције и створи дубљу везу са вашом публиком. Користите га да побољшате емоционални утицај својих прича, било да делите личну анегдоту, искрену поруку или мотивациону причу.
  4. Тренуци иза кулиса: Музика може додати забаван и разигран елемент садржају иза сцене. Одаберите привлачне мелодије или оптимистичне нумере које ће пратити ваше видео записе иза кулиса, дајући публици увид у ваш креативни процес или дневну рутину.
  5. Интерактивна искуства: Експериментишите са интерактивним елементима у својој Инстаграм причи користећи музику. На пример, можете да замолите своју публику да погоди песму која свира у позадини или да направите анкету тражећи од њих да изаберу своју омиљену нумеру.

Креативно укључивањем музике у своје Инстаграм приче, можете ангажовати своју публику, учинити свој садржај незаборавнијим и издвојити се из гомиле.

Правна разматрања приликом додавања музике у Инстаграм причу


Иако додавање музике вашој Инстаграм причи може бити одличан начин да побољшате свој садржај, важно је да будете свесни правних разматрања и потенцијалних проблема са ауторским правима. Ево неколико кључних тачака које треба имати на уму:

Кршење ауторских права: Коришћење музике заштићене ауторским правима без дозволе може довести до кршења ауторских права. Неопходно је поштовати права уметника и креатора тако што ћете добити потребне лиценце или дозволе пре употребе њихове музике у својим Инстаграм причама.

Музика без накнаде: Да бисте избегли проблеме са ауторским правима, можете да користите музику без накнаде, што је музика која је лиценцирана за одређене намене без потребе за појединачним дозволама. Постоји неколико платформи које нуде широк спектар музике без накнаде, као што су Соундстрипе, Епидемиц Соунд и Артлист.

Уговори о лиценцирању: Ако желите да користите популарне песме у својим Инстаграм причама, можда ћете морати да набавите уговоре о лиценцирању са одговарајућим носиоцима права. Ово може укључивати контактирање извођача или њихове издавачке куће ради преговарања о условима и одредбама за коришћење њихове музике.

Атрибуција: Када користите музику која захтева атрибуцију, уверите се да сте навели извођача или извор на одговарајући начин у својој Инстаграм причи. Ово се може урадити тако што ћете навести име уметника, укључујући везу до њихове веб странице или профила на друштвеним мрежама, или коришћењем одговарајућих ознака и хасхтагова.

Од кључне је важности да се образујете о законитостима коришћења музике у својим Инстаграм причама и да се уверите да поштујете релевантне законе и прописе о ауторским правима. Занемаривање ових разматрања може резултирати правним последицама и наштетити вашем присуству на мрежи.

Алтернативе за додавање музике у Инстаграм причу


Ако додавање музике вашој Инстаграм причи није изводљиво или прикладно за ваш садржај, постоје алтернативни начини да побољшате своје приповедање и ангажујете своју публику. Ево неколико идеја:

Звучни ефекти: Уместо музике, можете да уградите звучне ефекте да бисте својој Инстаграм причи додали дубину и атмосферу. Било да се ради о звуку таласа који се разбијају, цвркуту птица или отварању врата, звучни ефекти могу да створе импресивније искуство за вашу публику.

Воицеовер: Размислите о коришћењу сопственог гласа или гласа наратора да бисте пружили контекст и нарацију вашој Инстаграм причи. Ово може бити посебно ефикасно за туторијале, видео записе иза сцене или садржај приповедања.

Наслови и текст: Користите натписе и текстуалне слојеве да бисте пренели своју поруку и ангажовали своју публику. Можете експериментисати са различитим фонтовима, бојама и анимацијама како би ваш текст био визуелно привлачан и привукао пажњу.

Визуелни ефекти: Истражите различите визуелне ефекте и филтере доступне на Инстаграму да бисте побољшали визуелну привлачност својих прича. Од бумеранга до суперзума, постоје различите опције за додавање додира креативности и јединствености свом садржају.

Запамтите, кључ је експериментисати и пронаћи алтернативне начине да ваше Инстаграм приче учините занимљивим и незаборавним, чак и ако музика није примарни фокус.

Закључак


Додавање музике вашој Инстаграм причи може подићи ваше приповедање и ангажовати вашу публику на јединствен начин. Без обзира да ли одлучите да користите уграђену музичку функцију или да додате сопствену музику путем апликација трећих страна, могућности су бескрајне. Не заборавите да узмете у обзир правне аспекте и проблеме са ауторским правима када користите музику и истражите алтернативне методе да побољшате своје Инстаграм приче ако музика није прикладна за ваш садржај. Помоћу ових савета и техника можете креирати задивљујуће и незаборавне Инстаграм приче које остављају трајан утисак на ваше пратиоце. Зато само напред, ослободите своју креативност и дозволите да музика буде звучна подлога за вашу Инстаграм причу!

Нажалост, музичка налепница је примарни метод за додавање музике вашој Инстаграм причи. Иако постоје алтернативне апликације и методе, оне можда неће понудити исту беспрекорну интеграцију као уграђена музичка функција.

Доступност песама у музичкој библиотеци Инстаграма може да варира у зависности од ваше локације и уговора о лиценцирању са музичким издавачима. Ако не можете да пронађете одређену песму, можда неће бити лиценцирана за употребу у вашем региону.

Да, можете додати музику и фотографијама и видео снимцима у својој Инстаграм причи. Једноставно следите исте кораке поменуте раније да бисте својој причи додали музичку налепницу.